A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatóság aktuális kiállításait, programjait, rendezvényeit,az időszerű múzeumi eseményeket kívánjuk bemutatni a családok,a felnőttkorú múzeumi érdeklődők részére. Az aktualitását veszített programokat, eseményeket nem töröljük le honlapunkról, hogy közönségünk számára visszatekinthetőek legyenek az elmult események és programok is. Legyen ez a link a Látogatók Retrospektív Naplója. Regisztráljanak Múzeumandragógiai Honlapunkra, mert regisztrált látogatóink részére már működik „Fórum” rovatunk, amelybenl írhatnak a szerkesztőknek, elmondhatják véleményüket a honlapról, javasolhatnak múzeumi kiállítási témákat, igényelhetnek érdeklődésüknek megfelelő szakmai vagy ismeretterjesztő előadásokat és levelezhetnek egymással a regisztrált tagok is.
A felsorolt tevékenység természetesen minden esetben díjmentesen gyakorolható!

Kurta Mihály: “Múzeumandragógia Magyarországon” című kötet bemutatója Budapesten! – 2012

2012. június 13-a 14 óra A kötet megrendelhető a „Múzeumok és Látogatók Alapítvány” e-mail címén: Miszné Korenchy Anikó: mlalapitvany@gmail.com

Dunainé Nagy Borbála: Idősek és Szépkorúak a Herman Ottó Múzeumban – 2012

Múzeumi Szabadművelődési Akadémia Idősek és Szépkorúak részére, „Múzeumandragógiai Mintaprojekt”,-ezzel a címmel hirdette meg és indította a Herman Ottó Múzeum Dr. Simon László és Dr. Kurta Mihály vezetésével, azt az előadás-sorozatot, melyre jómagam a kíváncsi amatőr jelentkeztem, bár egyáltalán nem tudtam mi a MÚZEUMANDRAGÓGIA fogalom jelentése.

IDŐS ÉS SZÉPKORÚ ÖNKÉNTESEKET VÁR A HERMAN OTTÓ MÚZEUM! – 2011

Új lehetőségek nyílnak a Herman Ottó Múzeumban. Önkéntesek jelentkezését várjuk, akik egy célirányos múzeumi képzés után segítséget nyújthatnak majd a tárlatok vezetésében.

MÚZEUMANDRAGÓGIAI PROGRAMOK SZEKSZÁRDON – 2011

könyvbemutató – 2010

Szeretettel várjuk a Miskolci Városi Könyvtár – Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok rendezvényén belül a Múzeumandragógia kötet bemutatójára 2010. június 4-én!

EMLÉKEZÉS TÓTH IMRE FESTŐMŰVÉSZRE